Linn, kuhu politsei minna ei julge

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puidust roosad ristid kohas, kus 2001. aastal leiti kaheksa tapetud naist, Ciudad Juarez
Puidust roosad ristid kohas, kus 2001. aastal leiti kaheksa tapetud naist, Ciudad Juarez Foto: Scnapix/AFP

Mehhiko kummituslinn Juarez on muutunud nii hirmsaks paigaks, et isegi ametivõimud ei julge sinna minna. 

Linnas, mida juhivad narkokartellid, on algsest 60 000 elanikust sinna jäänud vaid 5000, ülejäänud on kas jõhkralt mõrvatud või hirmuga põgenenud, vahendab Express.

 Juarezis toimub kõige rohkem mõrvasid ning muid vägivaldseid tegusid kogu Põhja-Ameerikas. Linn asub vaid kiviviske kaugusel Ameerika Ühendriikide piirist.

Kunagi tunti linna puuvilla poolest, kuid 1990. aastate alguseks oli ainukesena säilinud narkoäri. Juarezi linnas toimus ka narkootikumide smugeldamine üle piiri Texase osariiki, mida hõlbustas kokkukuivanud Rio Grande jõgi. 2008. aastal tuli piirkonda Mehhiko kõige suurem ja võimsam, Sinaloa kartell ning kuulutas sõja. Tollane valitsus saatis piirkonda küll sõjaväe, et olukorda rahustada, kuid edutult. 2009. aastal mõrvati iga 1600 elaniku kohta üks inimene.

2010. aastal tapeti mitu elanikku avalikult, ühte lasti mitmeid kordi ning lõpetuseks ka põletati. Sellest hetkest alates on piirkonda kutsutud Surmaoruks. Eelmisel aastal kinnitas kohalik politsei, et linnas toimub kaks mõrva päevas. 

Nüüdseks käivad linnast kaarega mööda ka ametivõimud ning kohalik elu on täielikult narkokartelli juhtida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles