Pildid: Hiina valis stjuardesse bikiinivoorus

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
QINGDAO, Hiina noored osalemas bikiinivoorus, et saada stjuardessiks
QINGDAO, Hiina noored osalemas bikiinivoorus, et saada stjuardessiks Foto: Scanpix/Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Hiina modelliagentuur pälvis hiljuti palju tähelepanu, kuna korraldas bikiinivooru, et aidata lennufirmadel leida uusi töötajaid, vahendab Lonely Planet.

Ürituses osales umbes 1000 keskkooli äsja lõpetanud noort. Edukatele kandidaatidele pakutakse tööd kas modellina või stjuardessina.

Kandidaadid pidid olema vähemalt 167cm pikad, elegantsed ja kõhnad. Ühtlasi nõuti neilt «armast» häält ning neil ei tohtinud olla nähtaval kohal ühtegi armi. Modelliagentuuri esindaja sõnul on tööandjatel niimoodi kergem talente üles leida.

Hiinas, kus konkurents stjuardessi ametkohale on kõrge, ei ole sellised võistlused ebatavalised. 2011. aastal oli Hiina teleekraanidel tõsieluseriaal, kus kümned tuhanded noored naised kandideerisid iludusvõistlusel China Southern Airlines’i ametikohtadele. Kandidaate hinnati nende perekonnastaatuse, jalgade kuju ja pikkuse ning kaalu suhte põhjal. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles