«Häid jõule» ei ole enam poliitiliselt korrektne soovida!

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuri kass
Kuri kass Foto: Scanpix / Getty Images

Selgub, et New Yorgis ei tohiks enam teistele häid jõule soovida. Uueks korrektseks väljendiks on hoopis häid pühi, vahendab news.com.au.

Jõule New Yorgis peetakse üheks maagilisemaks elamuseks. Linna suurimas pargis on avatud uisuväljak, üles on seatud ka üks maailma uhkemaid kuuski ning kõik tundub justkui filmis. Seda hetkeni, mil soovida kellelegi häid jõule.

Selgub, et väljendi «häid jõule» kasutamine on muutunud niivõrd suureks tabuks, et ameeriklaste pühadepidustustest osavõtjaid on hakatud isegi selle kasutamise eest hoiatatama.

Ameeriklaste endi sõnul ei taha nad ühtegi kultuuri solvata ning seetõttu soovivad nad pigem üksteisele häid pühi. Paljud kohalikud ei ole sellise lahendusega küll rahul, kuid samas ei soovi nad kellegagi ka konflikti sattuda ja seega üritavad nad pigem hoiduda traditsioonilisest väljendist.

New York on tõeliselt multikultuurne linn, mistõttu on ka poliitiliselt korrektsete lausete kasutamine muutnud äärmiselt oluliseks. Samas tekitab see pahameelt ka kristlastes, kes sooviksid Kristust aukohal hoida ning nüüd lahvatavad Ameerika Ühendriikides sel teemal juba tulised vaidlused. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles