Suurlinna elegantne vastulöök nurkapissijatele

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vetthülgav seinavärv pritsib sellele sattunud vedeliku tagasi.
Vetthülgav seinavärv pritsib sellele sattunud vedeliku tagasi. Foto: Kuvatõmmis Youtube´i videost

Saksamaal, Kölni raudteejaamas ootab tänaval urineerijaid ebameeldiv üllatus, kui märjaks ei saa mitte sein vaid nende püksid.

Kölni raudteejaam on asunud võitlema avalikult urineerivate inimestega ning võtnud selleks kasutusele vett hülgava seinavärvi, kirjutab Local. Seinavärv mitte ainult ei lase uriinil seinale jääda, vaid lausa põrkab ta tagasi urineerija poole.

Maximinen’i tänaval asuv raudteejaam oli populaarne koht inimestele, kel pole jaksu tualettruume otsida. Hais, mis raudteejaamas oli, muutus aga töötajatele liiga räigeks, mistõttu otsustati raudteejaam üle värvida vett hülgava värviga.

«Me oleme katnud ligi 30 meetri laiuse ala erilise seinavärviga, mis on ülimalt vett hülgav,» kommenteeris Saksa Raudtee pressiesindaja ajakirjanikele. «See tähendab, et ükskõik mis tahes vedelik peaks valguma seinale, siis pritsib seinal olev värv ta tagasi sama nurgaga millega ta seinale sattus».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles