Eestlaste huvi Pariisi ja Brüsselisse reisimise vastu ei ole vähenenud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julgetuskontroll Brüsseli Zaventemi lennujaamas 22. novembril
Julgetuskontroll Brüsseli Zaventemi lennujaamas 22. novembril Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS

Reisibüroo Estravel andmetel ei ole eestlaste hulgas märgata langust Pariisi või Brüsseli reiside broneerimisel, kuigi Eesti välisministeerium on Belgiasse reisijaid hoiatanud ja palunud neil vältida rahvarohkeid kohti.

«Lähinädala jooksul ei ole olnud märgata väga suuri muutusi Pariisi või Brüsseli reiside broneerimisel, kuid osaliselt loobutakse lähiajal reisimisest nii turvakaalutlustel kui ka seoses plaanide muutumisega,» ütles Estraveli tegevdirektor Anne Samlik BNSile.

Ta lisas, et mõningast langust võib näha just ärituristide osas, kelle puhul sõltub reisimine paljuski vajadusest - olgu selleks ärikohtumised, konverentsidel ja seminaridel osalemine või muud põhjused. «Mitmed varasemalt planeeritud üritused on ära jäänud ning võimalusel asendatud näiteks konverentskõnedega, mistõttu puudub ka põhjus sihtkohta reisimiseks, » märkis Samlik.

Belgia tõstis 21. novembril Brüsseli regioonis terroriohu taseme kõrgeimale võimalikule. Kõik Brüsseli metroojaamad on suletud. Välisministeerium soovitab vältida rahvarohkeid kohti, nagu transpordisõlmed, kaubanduskeskused ja kontserdipaigad ning järgida kohalike ametivõimude soovitusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles