Parvlaevaühendus läheb ajas tagasi

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana parvlaev Regula
Vana parvlaev Regula Foto: Erik Prozes

Hiiumaa ja mandri vaheline parvlaevaühendus vähikäigul: uue parvlaeva Hiiumaa asemel künnavad merd vanurid St Ola ja Regula, sekka ka Harilaid ning kolmetunnine edasi-tagasi ots muutub taas neljatunniseks.

Neil päevil avaldas vedaja OÜ Väinamere Liinid Heltermaa–Rohuküla liini talvise sõiduplaani, millele minnakse üle 7. detsembrist, vahendab Hiiu Leht, lisades, et teates öeldakse, et graafik tagab Hiiumaa ja mandri vahel plaanipärase laevaühenduse, arvestades liini teenindavate parvlaevade Regula ja St Ola [mõlemad ehitatud 1971 – toim] tehnilist võimekust.

Novembri alul ütles Hiiu maavalitsuse ühistranspordi spetsialist Tõnis Paljasma, et tulemas on laevade talvegraafik ning laual on halvad ja väga halvad valikud.  Eeskujulikuks ei saa laevaühendust pidada praegugi – ehkki ministeerium on liinile korduvalt lisareise tellinud, püsib ühendus ebakindlana ning seda just veomahu osas. Paljasma sõnul mõjutab ebakindlus eelkõige kaubavedusid, rõhutades saare plastiettevõtjate üleveo vajadust.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Hiiu Lehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles