Türgi sündmused ajavad Eesti puhkajad ärevile

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi lipp.
Türgi lipp. Foto: SCANPIX

Kuna Türgi on üks Eesti elanike lemmikreisisihtkohtadest, panevad välisministeerium ja reisibürood puhkajatele südamele, et jälgitaks sihtriigis toimuvat ning hoitaks eemale rahvakogunemistest.

Reisibüroo Go Travel turundusjuhi Anu Vane sõnul lähtuvad nad oma töös välisministeeriumi ja Eesti reisikorraldajate infost ja hoiatustest. Kliendid on hakanud senisest enam pöörduma nende poole küsimusega, kas Türki on ikka turvaline reisida.

«Oleme seisukohal, et kuigi olukord Türgis on tavapärasest rahutum ja riskid on kasvanud, ei ole kuurortpiirkondadesse puhkusereisile sõitjatel põhjust hirmu tunda,» ütles Vane, lisades, et Ankaras laupäeval aset leidnud terroriakt on seotud Türgi sisepoliitilise olukorraga ega polnud suunatud turistide vastu.

Go Travel saab informatsiooni kohapealsete olude kohta Eesti suurematelt reisikorraldajatelt, kes on Türgi esindajate ja koostööpartneritega pidevas kontaktis. Nende kinnitusel kulgeb elu turismipiirkondades tavapärases rütmis, meeleavaldusi ja rahutusi toimunud ei ole ning seega ei ole praegu ka põhjust Türgi turismipiirkondi vältida. «Aga kindlasti tuleb ka kuurortides puhates vältida rahvarohkeid kohti ja meeleavaldusi. Soovitame ka end reisi eel ja reisi ajal uudistega kursis hoida ning välismaale sõites end välisministeeriumi kodulehel registreerida, et riik saaks võimalikus kriisiolukorras abi pakkuda,» ütles Vane.

Viimased Eesti reisikorraldajate tänavused otselennud Türki toimuvad oktoobri lõpus ning neil reisidel ei ole tühistamisi olnud tavapärasest rohkem. «Alates tänasest alustasime ka järgmise suvehooaja Türgi reiside müüki, kuid millised on tulemused ja kas Ankaras juhtunu mõjutab 2016. aasta hooajaks reiside broneerimist, on veel vara öelda,» lisas Vane.

Wris reisibüroo juhatuse liikme Krista Esta sõnul Ankaras toimuv otseselt neid ei mõjuta, sest põhisihtkohtadeks on Antalya, Alanya ja Istanbul, kuid sellegi poolest inimesed jälgivad ja uurivad reisi turvalisuse kohta rohkem.

Novatoursi tegevjuhi Andree Uustali väitel hoitakse kõikidel oma sihtkohtadel silma peal ning informeeritakse kliente võimalikest muudatustest. «Novatoursi Türgi lennud toimuvad Antalyasse, mis jääb rahututest piirkondadest enam kui 530 kilomeetri kaugusele. On reisihooaja lõpp, Antalyas on rahulik ja paanikaks ei näe me põhjust,» selgitas Uustal.

Reisijate ohutus on Novatoursi üks peamisi prioriteete ning seetõttu lähtutakse samuti välisministeeriumi soovitustest ja korraldustest. Abiks on ka info välispartneritelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles