Soome streik mõjutab ka Eesti reisijate plaane

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi lennukid Helsingi Vantaa lennuväljal.
Finnairi lennukid Helsingi Vantaa lennuväljal. Foto: SCANPIX

Eesti reisifirma Estravel teatas, et esmaspäeval alanud lennumehaanikute streik Soomes mõjutab ka paljude Eesti reisijate plaane, sest Helsingi on üks olulisemaid jätkulendude sihtpunkte.


Estraveli hinnangul on lähimal kolmel päeval nende firmade lennukitega lendamas kokku üle paarisaja Eestist pärit reisija. «Soovitame kõigil nendel inimestel võtta ühendust oma reisibürooga, et leida vajadusel muid võimalusi sihtpunkti jõudmiseks või oma reisiplaanide muutmiseks. Soovitame jälgida ka Vantaa lennujaama kodulehte, kus näeb täpselt, millised lennud on ette ära tühistatud,» ütles Estraveli turundus- ja kommunikatsioonijuht Mari-Liis Rüütsalu.

Helsingi-Vantaa lennujaamas esmaspäeva varahommikul alanud streik puudutab esialgu Finncommi (Tallinn-Helsingi lennud), Finnairi ja Blue1 lende. Kui Blue1 on täna teatanud kõigi lendude toimumisest, siis kokku jääb streigi esimesel päeval ära vähemalt seitse lendu.
Streigi pikemaks venimise korral võib eeldada, et järgmistel päevadel jääb ära rohkem lende.

Finnair teatas, et alates täna hommikust võib esineda häireid Finnairi Helsingist saabuvate või väljuvate lendude toimumisel, ent hetkel teadaolevatel andmetel toimuvad kõik tänased Tallinna ja Helsingi vahelised lennud plaanipäraselt.

Finnairi Baltimaade müügijuhi Guerman Tyvoniouki sõnul on antud hetkel raske hinnata, kas ja kui suurel hulgal lende tuleb täna veel tühistada: «Olukord seoses tühistatavate või edasilükatavate lendudega võib muutuda väga lühikese etteteatamisega, seega palume kõigil Finnairi reisijatel, kelle lend peaks toimuma täna, jälgida meie kodulehel olevat lennugraafikut, mida uuendatakse pidevalt.»

Lennu tühistamise korral paigutab Finnair võimalusel reisijad ümber teiste lennufirmade antud sihtkohta suunduvatele lendudele või tagastatakse raha kasutamata jäänud piletite eest, vastavalt kliendi soovile. Vabade kohtade olemasolul saab vahetada lennupileti ümber kuni 30. novembrini 2010 toimuvatele sama sihtkoha lendudele.

Finnair soovitab reisijatel paigutada käsipagasisse kõik olulised isiklikud esemed nagu kodu- ja autovõtmed, dokumendid, rahakott, olulised ravimid. Võimaliku streigi jätkumise korral võib Finnairi tühistatavate lendude arv suureneda.

Peamiselt mõjutab streik Finnairi siselennuliiklust, kuid tühistada on tulnud ka mõned euroopasisesed lennud Stockholmi, Genfi, Budapesti ja Stuttgarti.

Finnair uuendab järjepidevalt informatsiooni seoses toimuvaga oma kodulehel. Saabuvate ja väljuvate lendude graafikut saab jälgida reaalajas siit. Teavet leiab ka Finnairi Facebooki aadressilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles