Galerii: Eesti neiu läbis unistuste polaarretke

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestlanna Katrina Sokk kogus mullu nii palju hääli, et võitis rahvusvahelisel võistlusel unistuste polaarretkele koos kelgukoertega. Tänaseks on 300-kilomeetrine retk läbitud.

300-kilomeetrine rännak sai alguse Norrast Signaldaldenist ning jõudis välja Rootsi Jukkasjärvisse. Matk kestis neli päeva ning sihtkohta jõuti 13. aprillil.

Enne rännakut oli kolmepäevane treeninglaager, kus harjutati ekstreemsetes tingimustes hakkama saamist. Ööbiti õues telkides, külmakraade oli 15.

Katrina Sokk kinnitas, et ettevõtmine oli raske, ent huvitav. Päevad olid pikad ning väsitavad. Ajataju kippus kaduma.

«Pärast esimest päeva olin üliväsinud – sõitsime 100 kilomeetrit,» märkis Sokk. «Mina olin kerge, aga suuremad mehed pidid ise kelku lükkama ja kaasa jooksma. Koerad ei jaksanud nii kiiresti liikuda,» lisas ta.

Ärgata tuli kella viie paiku hommikul, magama mindi alles kella 23 paiku.

Sokk kinnitas, et sai reisilt palju uusi tutvusi. «See oli ülihea pinnas suhete loomiseks – kõik tulid üksi ning meid pandi gruppidesse.»

Õhtul pandi kambakesi püsti telk, otsiti lõkke tarvis puid, hoolitseti koerte eest, keedeti vett ja tehti süüa. Kui esimesel ööl oli külmakraade 15, siis viimasel 5. Lume sisse kaevati magamise tarbeks auk, kuhu peale läks magamismatt. Telkidesse toodi ka kuumaveepudelid. Tüdrukud magasid keskel, poisid ääres.

Katrina Sokk peab kogemust tõeliseks eneseületuseks.«See oli kõige lahedam kogemus üldse. Viimasel öösel magasime väljas, järsku oli terve taevas virmalisi täis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles