Töökaotus ja lapse haigus tõid Tenerifele

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööle! Hotelli eestlasi masseerima mineval Karinil aitab kogukat lauda tarida abikaasa Urmas.
Tööle! Hotelli eestlasi masseerima mineval Karinil aitab kogukat lauda tarida abikaasa Urmas. Foto: Sirje Niitra

Karin ja Urmas Rehkalt (mõlemad 40 ringis) kaotasid südame sellele imekaunile saarele 2006. aastal, kui seal kahekesi puhkamas käisid.

«Meil tekkis kohe selline tunne, et see on õige koht,» meenutab Karin. Teist korda tuldi juba koos lastega, kellele samuti ookeani ääres meeldis, ja sellega oli asi peaaegu otsustatud.

Kui pereisa mullu Eestis ootamatult firma tegevjuhi koha kaotas, andis see kolimisplaanile lõpliku viimistluse. Kuna Karin oli Eestis lõpetanud Krautmanni massaaži- ja terviseakadeemia, siis oli teada, et vähemalt tema uues kohas tööta ei jää. Nii läkski. Augustis, kui kolimine lõpuks teoks sai, olid Tenerifel väga kuumad ilmad ja kohaneda päris raske, aga pool aastat hiljem on pere ette võetud tõsise elumuutusega väga rahul.

Põhiline, et vanem poeg sai siin terveks. Last oli sünnist saati vaevanud astma, talle määrati raske puue, mis lõpuks hakkas takistama juba koolis käimist. Nüüd ei ole poiss enam üldse haige ega vaja isegi rohtusid.

Karinil praegu tööd jagub, sest ta tuleb kliendi juurde koju ja teeb mõistliku hinna eest mitut liiki massaaži, mille hulgas on menukas Vana-Eesti ravimassaaž.

Urmas ei arva, et ta lähiajal Hispaanias oma IT-haridusele vastavat kontoritööd leiaks, ehkki on asunud hoolega hispaania keelt õppima. Esialgu sõidutab ta turiste lennujaama ja hotellide vahet ning aitab abikaasal kogukat massaažitooli klientide juurde tarida. Enda sõnul on ta Eestis aastaid peetud vastutusrikkast ametist omajagu tüdinud ja vajab puhkust.

«Oleme mõlemad ettevõtlikud inimesed ja usun, et hätta ei jää. Vajadusel leiab ka palgatööd,» ütleb ta.

Rehkalti pere lapsed on hispaaniakeelses koolis hästi kodunenud. Väiksem tütar lõpetas Eestis 1. klassi, aga Tenerifel läks kohe kolmandasse. Poeg õpib kaheksandas. Neid aitas see, et inglise keel oli suus ja nii sai õpetajatega kõik jutud räägitud. Lisaks said nad koolis hispaania keele tunde. Koolibuss viib lapsed maja eest otse kooli. Kolmas laps, pesamuna, on esialgu veel kodus ema seltsis.

Elamine leiti eestlaste kaudu, kes Tenerifel kinnisvaraga tegelevad. Kaks kuud elas pere ajutisel pinnal, seejärel kolis praegusesse kahe magamistoaga korterisse suhteliselt uues oma basseini ja rannaga majas, mille kuurent on 650 eurot. Eestis on korter välja üüritud, ehkki mitte nii kõrge hinnaga.

Igav perel ei hakka, sest suhelda saab nii eestlaste kui ka kohalikega, kes on uustulnukate vastu sõbralikud. Lapsed on koolis uued sõbrad leidnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles