Rase naine jäi reisikindlustuse tühistamisel hätta

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisikindlustus ei pruugi katta rasedusega kaasnevate kulude eest.
Reisikindlustus ei pruugi katta rasedusega kaasnevate kulude eest. Foto: Panther Media / Scanpix

Pärast puhkusereisi soetamist rasedusest teada saanud Sveta ei saanud enam loobuda ei sõidust ega reisikindlustusest. Pärast Tarbija24 pöördumist maksti naisele siiski kogu kindlustusraha tagasi.

4. veebruaril sõlmis Sveta (täisnimi toimetusele teada – toim) 25. juuni kuni 2. juuli toimuvale Kreeta reisile kindlustuslepingu If Kindlustusega. Üle-eelmisel nädalal avastas ta, et on lapseootel ning sõlmitud kindlustus ei korva rasedusega seonduvaid kulusid ega kindlusta näiteks juhul, kui arst naisel lennata ei soovita. Juunikuus on ta rase kuuendat kuud.

Estraveli koduleheküljelt selgus, et rasedus on nendest tingimustest, mille põhjal saab reisi tühistada, välistatud. Reisibüroo teatas Svetale, et paraku ei saa ta raha tagasi ka reisikindlustuse eest.

«Soovisin kindlustusfirmat vahetada, aga Estravel, kelle kaudu sai sõlmitud kindlustus, teatas, et raha tagasi ei saa. Samas, lepingus ei leia ma kohta taganemisõigusest. Kui selle puhul kehtib 14-päevane taganemisõigus, siis peaksin ju siiski saama raha tagasi?» uuris Sveta.

Estraveli turundus- ja kommunikatsioonidirektor Janika Ritson ütles, et If Kindlustuse tüüptingimuste järgi pole muutmine tõepoolest lubatud, kuid kindlustusfirma on antud juhul valmis tegema erandi. «Seega saame sõlmitud lepingu tühistada ja raha tagastada, et klient saaks vormistada uue kindlustuse, mis kataks ka rasedusega seotud võimalikud riskid,» ütles ta. Paari päeva pärast oli raha Sveta kontole kantud.

If Kindlustuse kommunikatsioonijuht Rain Porss lausus, et kui kindlustusleping on sõlmitud, kindlustusmakse tasutud, siis üldreeglina kindlustuslepingust taganeda ei saa. «Taganemine on lubatud, kui kindlustusleping on sõlmitud e-kanalis, kuid isegi e-kanalis sõlmitud reisikindlustuse lepingust ei saa taganeda, kui selle tähtaeg on alla ühe kuu,» märkis ta.

Ent sellegipoolest tuleb firma Porsi sõnul klientidele üldjuhul alati vastu ja mõjuval põhjusel saab lepingu üles öelda. «Üldjuhul ei ole kindlustusseltsidel kohustust lõpetada lühiajalisi lepinguid, kuid samal ajal tuleks kindlustusseltsidel siiski igat taganemissoovi kaaluda ja selgitada, mis on lepingust taganemissoovi põhjuseks,» sõnas Porss. Ta nentis, et käitumine sellistes olukordades võib olla seltsiti erinev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles