Nutikas mees sõi lennujaamas aasta otsa tasuta

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina äriklassi lennuk.
Hiina äriklassi lennuk. Foto: Kaader videost / Reporter.ee

Kui tavareisijad ei pruugi rahvarohketes ja kärarikastes lennujaamades tahta aega veeta, siis üks hiina mees võttis äriklassi piletist kõik, mis võtta andis – ta leidis mooduse, kuidas seal aasta aega tasuta söömas käia.

Üldiselt teavad kõik, kui tülikas võib lendamine olla tavaklassi piletiga reisija jaoks – pikad järjekorrad check-in´is, ebameeldiv turvakontroll, lõputu sagimine lennuki pardal jpm, kirjutab gizmodo.com. Äriklassi reisijatel on kindlasti palju eeliseid – sealhulgas tasuta söök ja jook lennujaama VIP-ruumis. Viimast võimalust kasutas osavalt nupukas hiinlane, kes käis oma äriklassi piletiga aasta aega lennujaamas söömas.

Skeemi võlu peitub selles, et äriklassi piletiga reisijal on üldiselt võimalus lõputult oma piletit ümber muuta – lükata sõit järgmisele väljumisele. Ent igal väljumisel on võimalus ka uuesti VIP-ruumis kogu pakutavat toitu ja jooki täiesti tasuta nautida.

Kohaliku väljaande Kwong Wah Yit Poh andmetel lunastas mees endale äriklassi pileti China Eastern Airlinesile, mis pidi väljuma Shaanxi provintsis asuvast Xiani lennujaamast. Mees suundus lennujaama nagu iga tavaline reisija, ainult et ta kunagi ei jõudnudki lennuki pardale. Hiinlane muutis aasta jooksul üle 300 korra ühte ja sama äriklassi piletit. Iga kord sai ta käia uhkes VIP-ruumis tasuta söömas.

Kui China Eastern Airlines hakkas uurima, miks üks mees oma lennupiletit nii palju muutnud on, siis hiinlane lihtsalt tühistas ostetud lennupileti ning sai ka kogu raha tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles