Siberi kaljunukil seisab ekstreemne klosett

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaljunukk Siberi taigas.
Kaljunukk Siberi taigas. Foto: Reuters / Scanpix

Maailma kõige äärmuslikum ja ilmselt ka üksildasem tualettruum seisab üle 2,5 kilomeetri kõrgusel merepinnast ja teenindab Altai mäestiku eraldatud ilmajaama töötajaid.

Seda üksildast klosetti peetakse üheks ekstreemsemaks WC-ks, kuna see on pandud Siberis taigas kaljunuki otsa, kirjutab New York Daily News. Ebakindel käimla teenindab kauget ilmajaama Kara-Tyurek, mis alustas oma tööd aastal 1939. Viiest liikmest koosneva personali jaoks on see nende ainus WC.

Korra kuus käib töötajatel külas postiljon, kes korjab neilt andmed ilma kohta ning helikopter täidab toidu- ja joogivarusid igal sügisel. Ahju kütmiseks tarnitakse neile ka puid, mida sünges Siberi piirkonnas kohapeal ei kasva.

Interfaxi uudisteagentuur kirjeldas kemmergut hiljuti nii: «Tualettruum on võib-olla kõige vähem romantilisem koht üldse, kuid mõnes maailma otsas on inimesed ka need kohad väga eriliseks teinud.»

Siberi kaljunukil asuvat käimlat loetakse üheks kõige ekstreemsemaks tualettruumiks maailmas, millele vastupidiselt kõige eksklusiivsem ja peenem tualettruum asub teadaolevalt Hong Kongi Swiss Horn Gold Palace hotellis.

Vaata erilisest käimlast pilte siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles