Eurolines: meie eesmärk polnud hinnasõda

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lux Expressi buss.
Lux Expressi buss. Foto: Liis Treimann / Postimees

Kuigi Hansabuss teatas täna, et hakkab vastuseks konkurendi turundustegevusele müüma soodsaid pileteid Tallinna-Riia liinile, ütles konkureeriva firma Eurolines Lux Expressi turundus- ja müügijuht Martin Länts, et nende eesmärgiks polnud hinnasõda.


«Tegemist oli puhtalt müügiedenduskampaaniaga,» märkis Länts Eurolinesi 23.-25. septembrini kestnud öömüügi kohta, mille raames müüdi Riia liini pileteid 49 krooniga.

Hansabussile soovitas ta aga selle asemel, et pakkuda 1 krooni eest sõitmise võimalust neile, kes on juba soetanud konkureeriva ettevõtte pileti, müüagi kampaania korras 1 krooniga pileteid.

Läntsi tõi näite, et Eurolines tegi 27. augustil Leedus sellise kampaania, kus oli võimalik kõiki pileteid osta 1 litiga ning ühe tunni jooksul müüdi 1200 piletit.

Hansabussi täna alustatud kampaaniat Eurolines Läntsi sõnul ei karda. «Meie oleme tegelikult Hansabussile ja Business Line'i tootele väga tänulikud. Nad on väga tugevalt aidanud harida tänast reisijat - kui paar aastat tagasi oli selge tendents see, et inimesed kasutasid Tallinna ja Riia vahel sõitmisel autot, siis täna on see tendents selgelt muutumas,» ütles Länts.

Lisaks on Eurolinesil Läntsi sõnul Hansabussi ees Tallinna-Riia liinil see eelis, et neil sõidab buss kaks korda tihedamini. Ka kampaaniaväline tavahind on Eurolinesil soodsam kui Hansabussil.

Alates 1. oktoobrist kuni 30. novembrini kehtib Hansabussi Tallinna-Riia ja Riia-Tallinna liini kella 11.35stele ja 11.45stele väljumistele Tourist Lux ja Business Class salongis vastavalt 99- ja 199-kroonine piletihind. Lisaks pakub firma samaks päevaks ükskõik millise konkurendi pileti ostnutele võimalust ka 1 krooni eest Riiga või Riiast Tallinnasse sõita Business Line'i luksuslikumas äriklassi bussis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles