Rekordhotellid: rohkem kui säng ja katus

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotellist Burj Al Arab on saanud Dubai üks populaarsemaid vaatamisväärsusi.
Hotellist Burj Al Arab on saanud Dubai üks populaarsemaid vaatamisväärsusi. Foto: Aftenposten/KAMRAN JEBREILI

Hotellivoodis magamine pole tavaliselt reisi kõige olulisem ja oodatuim osa, kuid portaal Hotels.com on kokku pannud nimekirja ööbimiskohtadest, kus peatumine on juba omaette elamus.

Kõrgeim hotell: Burj Al Arab, Dubai

Lisaks kõrgusele saab Burj Al Arab kiidelda seitsme tärniga, mida pole seni omistatud ühelegi teisele hotellile. Külastajad saavad ringi sõita hotelli Rolls Royse`idega, kasutada isikliku ostleja teenuseid ning oma helikopteriga otse hotelli ukse ette lennata. Mitmetes sviitides on teener ja Versace voodipesu. Luksuse eest tuleb mõistagi maksta – osa tubadest maksab isegi 15 000 dollarit ehk 166 000 krooni öö.

Suurim hotell: The Palazzo Resort Hotel & Casino, Las Vegas

Tubade arvult suurim The Palazzo on kui väike linnake – kõik, mida hing ihaldab, on kohapeal olemas. Poed, restoranid, kasiino, bassein, Lamborghini esindussalong ja muusikalilava.

Vanim hotell: Hoshi Ryokan, Komatsu, Jaapan

Selle hotelli ajalugu ulatub 1300 aasta taha. Kogu selle aja on ettevõtmine püsinud ühe perekonna käes, nüüdsed omanikud on juba 46. põlvkond. Tube on hotellis 100 ja kõiki külalisi tervitatakse traditsioonilise teetseremooniaga.

Kalleima toaga hotell: Grand Resort Lagonissi, Ateena

Valides ööbimiskohaks Lagonissi kuningliku villa ootab külalist isiklik teener, kokk ja klaverimängija. Lisaks merevaade ja oma bassein. Ööbimise eest tuleb maksta ligi 50 000 dollarit ehk üle 550 000 krooni.

Suurima toaga hotell: Grand Hills Hotel & Spa, Broummana, Liibanon

Grand Hillsi sviit laiub kuuel korrusel, mis mahutavad muu hulgas kaks basseini, aia, terrassi ja mitu paviljoni.

Külmim hotell: Jukkasjärvi jäähotell

Jukkasjärvil on kogu hotell ehitatud jääst ja lumest. Ka baaris serveeritakse joogid jääst kokteiliklaasidest. Temperatuurid ööbimiskohas jäävad miinus viie, miinus kaheksa kraadi juurde.

Kõrgemail asuv hotell: Hotel Everest View, Nepal

Loomulikult asub see hotell maailma kõrgeimal mäel, Mount Everestil. Kõrgus üle merepinna on 3880 meetrit ning see tagab kõikidest tubadest ka suurepärased vaated. Ainuke viis hotelli jõuda on helikopterisõit ja 45-minutiline jalgsimatk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles