Kehva ilma trotsides saabusid Saaremaale esimesed kruiisituristid

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on kruiisituristid Tallinnas.
Pildil on kruiisituristid Tallinnas. Foto: Andres Teiss/Postimees

Vaatamata kehvale ilmale ja kõrgele lainele randus esmaspäeva hommikul Saaremaa sadamas tänavune esimene ristluslaev Kristina Regina, mis tõi siia üheks päevaks kakssada Soome turisti.

Inge Raie reisibüroost Kontaktid ütles, et laevaga saabunud reisijatele näidati Saaremaa peamisi vaatamisväärsusi ja õhtul oli neil Mustjalas ühine kontsert, kirjutab Meie Maa.

Laeva vastu võtmas käinud loots Raul Allvee ütles, et tänavune esimene randumine Saaremaa sadamas oleks võinud ka ära jääda, sest tegelikult valitsesid merel päris ekstreemsed ilmaolud.

«Oleks laine paar meetrit kõrgem olnud, poleks sisse saanud,» tõdes loots, kelle sõnul on probleemiks see, kui meetrine laine lööb randunud laeva kinnituse otsad puruks, sest vee tõustes pinge suureneb ja köied ongi katki.

Saaremaa sadama järelevaataja Jüri Grišini sõnul on kruiisilaevad tänavu registreerinud kuus külastust, neist Adriana III ja Vistomar pole siin varem käinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles