Tervisekindlustuse nõue tuleb Venemaale reisijatele sageli üllatusena

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva piiripunkt.
Narva piiripunkt. Foto: Liis Treimann

If kindlustus annab teada, et Venemaa viisaeeskirjaga kehtestatud nõude järgi tuleb igal Venemaad külastaval reisijail sõlmida enne viisa taotlemist tervisekindlustus kindlustussummaga vähemalt 30 000 eurot.

Kodakondsuseta isikud (halli passi omanikud) saavad reisida viisata, kuid tervisekindlustus on ka neile kohustuslik.

If Kindlustuse isikukindlustuse tootejuhi Terje Rabe sõnul on  juba olnud piiril juhtumeid, kus ka halli passi omanikud on pidanud kindlustuse olemasolu tõestama ja see nõue tuleb neile üllatusena.

«Soovitame piiril näitamiseks tervisekindlustuse poliis välja printida, sest selle puudumine võib kaasa tuua rahatrahvi kuni 2000 rubla. Halli passi omanikel, kes käivad tihti üle piiri, oleks kindlasti mõistlik teha aastane korduvreisikindlustus, kuna see tuleb oluliselt soodsam kui seda iga kord eraldi teha,» lisas Rabe.

Tervisekindlustuse näol on tegemist meditsiiniabi kindlustusega ning see katab ootamatu haigestumise või õnnetusjuhtumiga kaasnevad ravi- ja transpordikulud välisriigis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles